2021

EQUIP PROFESSIONAL DEL LAB

SARA GARCÍA-GUISADO,
Direcció Artística del LABORATORI
LASELVADANSA a ESCENA III edició.

Ballarina, creadora i docent en Arts del Moviment i Escèniques.
Generadora de continguts per a programacions culturals amb una llarga experiència en projectes d’ACCIÓ SOCIAL i COMUNITÀRIA.
La seva recerca i creació es mou entre diferents formes d’expressió o manifestacions artístiques.

Treballa professionalment des de 1992 com a docent en dansa i en projectes escènics (tant en context teatral com en dansa).

Ha conduït laboratoris Internacionals de creació col·lectiva i dirigit la seva pròpia companyia Cia.NadaQueVer per més de deu anys, posant el focus d’atenció i creació en projectes escènics-pedagògics que afavorissin a la creació de públics per a la dansa, com és el projecte IMPROVISOLADANZA. Posteriorment i des d’una intensa vocació social, ha desenvolupat diversos projectes relacionats amb DANSA i COMUNITAT.LABORATORI a ESCENA:

Cada any s’aborden diferents càpsules de treball, recerca i experimentació entorn de la improvisació i la composició instantània… i els diferents processos i resultats es desenvolupen en paral·lel a un guió d’accions artístic-escèniques que donen cert sentit al treball global, que posteriorment deriva en l’escenari i en la mostra-portes obertes al públic.

En aquesta tercera edició el fil conductor està basat en l’experiència pedagògica i escènica IMPROVISALDANZA (cos – silencio – diàleg – arquitectura – objecte – temi – tecnologia – impro total), peça, que té per finalitat acostar les arts del moviment i els processos creatius d’una manera simpàtica al públic en general, desenvolupada per Sara GarcíaGuisado, en el 2008 i ha estat posada en escena i interpretada per diferents ballarins i músics en diversos llocs.

El LAB_a Escena, té com a objectiu arribar al públic d’una manera senzilla, atractiva i sincera, sent aquest una acció enfocada a contribuir a la creació de nous públics per a la dansa. Així, compartint objectius, les diferents càpsules ofertes per les diferents professores convidades, partiran o estaran connectades a l’enfocament dramatúrgic d’IMPROVISOLDANZA.

CÀPSULES LAB

ANNA ROBLAS

Ballarina, Creadora i Docent.
Professora de Dansa Contemporània i pedagogia de la dansa en l'Institut del Teatre de Barcelona.

LAB - Càpsula COS: Connectar amb el nostre ésser i la saviesa innata que posseïm, gaudint i descobrint possibles camins de moviment que s'obren quan estem en un estat de disponibilitat.

ISABEL OLLÉ

Ballarina i Creadora en Dansa Contemporània.
Graduada en la Batchelor Hoogeschool voor de Kunsten, Amsterdam, Holanda. (MTD Modern theaterdans).

LAB - Càpsula SILENCI: treballarem des d'un estat de silenci-escolta-quietud, sentint els impulsos que a poc a poc van naixent cap al moviment i tenint en compte tot allò que ens envolto i percebem.

SARA GARCÍA-GUISADO

Ballarina, creadora i docent.
Trenta anys d'experiència en el sector de les Arts del Moviment i Escèniques.
Titulada en Dansa i Coreografia per l'Institut del Teatre de Barcelona.
Apassionada de la incertesa que proporciona l'aquí i ara en els processos creatius.

LAB - Càpsula DIÀLEG:
Des d'una atmosfera lúdica, treballarem des de les mil i una possibilitats que es generen a partir de percebre, interactuar amb més d'una persona., en el marc de la composició instantània.

www.saragarciaguisado.com

DIANA GADISH

Artista escènica basada en la dansa contemporània i el clown. Gradua a School for New Dansi Development, Amsterdam.
Ha treballat a Europa i Llatinoamèrica en diversos projectes escènics i creacions pròpies. Forma part de l'equip Pallapupas.

LAB - Càpsula OBJECTE: Treballarem en concret amb l'objecte “caixa” basant l'acció en pautes que connecten amb una peça pròpia “HANDLE WITH CARE” on el llenguatge visual i poètic dels objectes en moviment tenen protagonisme, amb un cert sentit de l'humor.

CECILIA COLACRAI

Ballarina, creadora independent i docent de dansa.
Sent interès per la recerca del moviment i la creació de nous llenguatges escènics.

LAB - Càpsula DRAMATÚRGIA:
A partir de pautes de moviment desenvolupades en el procés de creació de R.A.V.E., es compartiran jocs d'improvisació que ens permetran trobar diverses maneres de relacionar el moviment amb el so.

ARTUR i XANTAL

L'Artur i la Xantal van estudiar música a l'Escola Municipal d'Arbúcies i ja de grans s'han continuat formant de manera autodidacta. L'any 2019 engeguen un projecte musical junts que acaba desencadenant en Remei de Ca la Fresca, un grup de rock i psicodèlia. Després de classificar-se en diferents concursos i de guanyar el premi Erra Forta, enguany han publicat el seu primer EP de la mà The Indian Runners.

Scroll to top